'קפה אורסולה - איטו אבירם, 'התרשמות'

לאכול טוב (ובזול!) על כביש הערבה

"מסעדה בסגנון גרמני, בית קפה משובח, מקום עם אופי ובקיצור – שעה וקצת לפני אילת שווה לעצור בכניסה לישוב צוקים לקפה, ארוחת בוקר או לארוחת נקניקיות וכרוב כבוש.

גם המחירים נמוכים, מתוך פרינציפ!

 

בית האוכל הזה, קצת כמו פטה-מורגנה, מחכה לכם אם רק תואילו להתאפק ולא תסורו לאחד מדוכני המזון המהיר, העשויים לפתות אתכם על כביש הערבה באזור חצבה ועין יהד.

 

אל תרפו מדוושת הדלק, המשיכו בדרככם דרומה עוד כמה דקות, ואז, עם הרבה יותר תיאבון, תוכלו לעצור ולטעום חוויה קולינרית."

 

לכתבה המלאה באתר 'התרשמות'

הערבה פורחת - רותם מימון, 'הארץ'

איפה אוכלים בדרך לאילת?

"לא מעט פונדקי דרכים קמו ונפלו לאורך כביש הערבה, אז נקווה שלרך שנולד בסתיו האחרון צפוי עתיד מזהיר יותר, שכן אורסולה מביאה טאצ' אחר – פרוע ויחד עם זאת מחובר לקרקע, בערבה.

 

המדובר הוא בבית קפה ביום ובמסבאה בסגנון גרמני בערב, עם לוק אנד פיל של פונדק דרכים בו שולטת ביד רמת בעלת הבית- אורסולה, כחלק מרכזי מהחוויה.

 

כיאה למטבח למטבח הגרמני המסורתי, התפריט מציע מנות המבוססות על בשר, תפוחי אדמה וכרוב מבושל ואפילו שטרודל תפוחים. אבל עם כל הכבוד למטבח הגרמני, אצל אורסולה מדגימים איך עושים בישול מקומי של הערבה, כשהפלפלים מגיעים ממושב פארן, העגבניות והביצים מעין יהב, ועלים הירוקים ממושב חצבה."

 

לכתבה המלאה באתר 'הארץ'

תקיעה בערבה - רוני נאק, מגזין 'שטח'

"ליד צוקים מתחדשת הקליטה ואני מתקשר לחבר ממושב עידן. "היי שאולי אני תקוע בעשוש וצריך עזרה" התשובה מהוססת " אה... אני בטיול עם המשפחה נמצא רחוק".

 

הוא נתן לי מספר של חבר אחר מפארן שמגיע לשולחן שלנו ב"אורסולה" (המסעדה הייקית המפתיעה ונהדרת בכניסה לצוקים)

 

חמש דקות מוחלף הגלגל, מתחילים בתנועה ועוד 20 דקות אני עם בקבוק של בירה "קצרה" מקומית באורסולה. מסכם את אירועי היום באור אחרון."

 

לסיפור התקיעה המלא באתר 'שטח'

 

לאכול בחוץ - נירה רוסו, 'ידיעות אחרונות'

אצל אורסולה על הבר

"פאטה מורגנה: בלב מצוקים וחממות ובתרונות וחווארים ומכתשים, מצאנו פאב בווארי לגמרי. כזה שמתמחה בבירה, בנקניקיות קנקרוורסט, בשטרודל מיט שלאגזאנה ובטארט הפלמקוכן המפורסם מאלזס. רוצים עוד? יש. לינצר-טורט. וגם קארי-וורסט: נקניקיות הקארי מהמבורג.

 

האחראית לכל זה היא אוסי-אורסולה, האישה והמיתוס שתיירים רבים פגשו במרכז למחקר ופיתוח חקלאי. עכשיו היא הגשימה חלום ופתחה במקום מגוריה בצוקים את הפאב המדליק ביותר מאז התקרית התנכית עם אשת לוט."

 

לכתבה המלאה באתר goarava

פאטה מורגנה -ציפורה רומן, מגזין 'לאישה'

מקומות אוכל קטנים, שאתם עדיין לא מכירים

"בכניסה למושב צוקים, באמצע שומקום, עומד בניין אפרורי למראה, מי שנכנס, מוצא עצמו במסבאה גרמנית טיפוסית, על כל המשתמע מכך, כולל תפריט מסורת שבו מככבבים שפצלה (בצקניות גרמניות), נקניקיות ובירה, סלט תפוחי אדמה, הריג כבוש, וכמובן - שטרודל תפוחים עם ערימת קצפת, ששום מטבח גרמני אינו יכול בלעדיו."

 

לכתבה המלאה בקרו בעמוד הפייסבוק שלנו!

 

'ynet' סופ"ש בערבה - דורון קופרשטין

.המסעדות, הפעילויות והצימרים הכי שווים

"בית קפה-מסבאה בסגנון גרמני המעוצב כפונדק דרכים בו בעלת הבית – אורסולה (אוסי), היא חלק מרכזי מהחוויה.

 

כיאה למטבח הגרמני המסורתי, התפריט מציע בשר, תפוחי אדמה וכרוב מבושל.

בין מאכלי הרחוב האופייניים למטבח הברלינאי המסורתי אפשר למצוא את הנקניקייה המפורסמת המוגשת עם רוטבי חרדל מיוחדים, הצוויבלקוכן של אמא, שהיא פיצת שמנת עם בצל, פלמקוכן, פיצת שמנת עם בצל ונקניק, ווגנקוכן טבעוני, פיצה בטעם שמנת ובצל על בסיס סויה, וקרפלך.

 

כמובן גם בירות שונות (על הבירה המקומית – באייטם הבא). ולסיום, איך אפשר בלי, שטרודל הבית המעולה."

 

לכתבה המלאה באתר 'YNET'

תחנות במדבר- אסי חיים,  'ידיעות אחרונות'

 

"בכניסה ליישוב צוקים פתחה אורסולה מסעדת בר עם אוכל שמבוסס על מתכונים שעברו במשפחה שלה בדרום גרמניה, משם הגיעה לישראל לפני שנים.

אני מזמין נקניקיות גרמניות עסיסיות עם סלט תפוחי אדמה וכרוב כבוש ושותה בירה מקומית שנקראת כמובן "בירה ערבה". הבירה נהדרת והמקום שוקק חיים. קצת חריג בנוף המקומי.

 

אורסולה מסתובבת בין השולחנות עם חיוך רחב. עבורה המסעדה הזו היא הגשמת חלום ישן, אחרי שניהלה בעבר את בית ספר שדה באילת ועבדה בשיווק ומכירת מוצרי תיירות.

את האושר שלה מרגישים היטב באוכל ובאווירה."

 

לכתבה המלאה בקרו באתר 'ידיעות אחרונות'

דור המדבר- שחר סמוחה,  מגזין 'גלובס'

מחקלאות לצימרים: תחיית הערבה

"אוסי וינטר שפתחה לפני שנה ושלושה חודשים את אורסולה- מסעדה ובית קפה עם ניחוח גרמני שממוקמת בכניסה לצוקים, ממש על כביש הערבה, פונה לעוד אוכלוסייה מלבד אל המקומיים והמתארחים בצימרים: אל התיירים לאילת, הדוהרים צפונה ודרומה...

 

...הבחירה להפוך את אורסולה למקום שמגיש נקניקיות, כרוב כבוש, סלט תפוחי אדמה ושטרודלים (כולם באיכות נהדרת, אגב), אינה מקרית... 

 

...'אנשים מגיעים לערבה כי הם חייבים את השקט. יש פה משהו שפוי, של שלום. לא מרגישים פה את הסכסוך, את המשטרה, את הפקקים, את השחיתות.'... "

 

לכתבה המלאה בקרו בעמוד הפייסבוק שלנו!

 

פלפל ירוק, דגל שחור- 

יגאל סרנה, 'ידיעות אחרונות'

"ישבתי אצל אורסולה וינטר החכמה, שעלתה לפני שנים רבות מגרמניה ונדדה בארץ ובעיקר בדרום עד שנחתה בצוקים בערבה ובנתה שם את ביתה, וגם מסעדה שבה אתה אוכל שפעצל ברלינאי ופלמקוכן גרמני, נקניקיות וכרוב חמוץ ומרק פלפלים משני צבעים. "כל כך מוזר", כתבה מישהי שישבה שם "שמהחלון רואים מדבר ולא שלג שיורד על עצים עבותים". "

 

לכתבה המלאה בקרו בעמוד הפייסבוק שלנו!

 

מסעדות חדשות בערבה,  'מסע אחר'

 

"הקפה מסבאה של אורסולה הוא כנראה הדבר האחרון שהייתם מצפים לפגוש באמצע הערבה, ולא במקרה יש כבר מי שהעניקו למקום את הכינוי "קפה בגדד". בכל זאת, לא בכל יום פוגשים פונדק דרכים גרמני באמצע המדבר, עם בעלת בית ששולטת ביד רמה על המקום ומהווה חלק בלתי נפרד מהחוויה.."

 

לכתבה המלאה בקרו באתר 'מסע אחר'

Contact us:

+972-53-4763730

ursula.arava@gmail.com

  • Google Places Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Grunge
FOLLOW US
waze
כתובת

צוקים 4, 8683300
ערבה תיכונה

Opening hours:
s,m,w, שבת ראשון ורביעי: 13:00-21:00
th,fr: 13:00-22:00 חמישישי 
mond &  tu': closed :שני ושלישי